34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
43,3470£% -0.52
3.005,41%1,48
2.705,79%1,29
9.549,89%1,94
Patronlar Dünyası’nın haberine göre, Almanya’da konut talebinin artmasıyla inşaat sektörü, çözüm arayışlarına hız verdi. Bu bağlamda, Almanya doğumlu 50 yaşındaki Türk girişimci Mehmet Ali Arslan, dikkat çekici bir projeye imza attı. İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma, yıllardır kullanılmayan bir sığınağın ihalesine giren Arslan, burada gerçekleştirdiği 21 dairelik rezidansla inşaat sektöründe yeni bir alan açtı.
ALTERNATİF YOLLAR ARADIK
Yeni Şafak’tan Erdal Kılınç’ın haberine göre, Türk kökenli Alman vatandaşı olan Arslan, inşaat sektöründe ortağı Ahmet Tunç ile birçok projeye imza attıklarını belirterek, “Zamanla sadece bina inşa etmenin yeterli olmadığını, sektöre yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler kazandırmanın esas hedef olduğunu fark ettik. Yerel yönetimlerin imar alanı açma konusundaki kısıtlayıcı politikaları, bizi alternatif çözüm yolları aramaya yöneltti” ifadelerini kullandı.
SİVİLLERİ KORUMAK İÇİN YAPMIŞLAR
Arslan, Almanya’nın demir döküm ve kömür ocaklarının bulunduğu bölgede, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir sığınak ihalesine girdiklerini açıklayarak, “2019 yılında, yıllardır atıl durumda bulunan bu sığınağın ihalesine katıldık ve yapıyı satın aldık. Burası, dış duvarları iki metre, çatı ve temeli bir buçuk metre kalınlığında masif perde betondan oluşan, penceresiz bir sığınaktı. 1942 yılında sivil halkı koruma amacıyla inşa edilmişti” diye belirtti.
SIĞINAKTAN 21 DAİRE ÇIKTI
Yapının Hollanda sınırına yakın bir noktada bulunduğunu vurgulayan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “7 ayda 6 bin ton betonu kesip çıkardık. Sonuç olarak, bu yapıyı 2 bin 700 metrekarelik oturma alanına sahip, 21 daireye bölerek inovatif ve sürdürülebilir bir yapıya dönüştürdük. İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma, metruk durumda bekleyen 500’den fazla sığınak için de yeni bir kullanım alanı oluşturmuş olduk. Projemiz, Almanya ve Avrupa pazarında mimarlar, mühendisler ve müteahhitler için ilham kaynağı oldu.”
Kaynak: Patronların Dünyası
İnşaat Sektöründe Reklam Fırsatları ve ‘Yapı’ Tartışmaları