Galatasaray Hırsızlık Davasında Sanıklar Beraat Etti
Galatasaray Spor Kulübü'ne Yönelik Hırsızlık Davasında Beraat Kararı
Ensonhaber.com'un haberine göre; İHA Galatasaray Spor Kulübü'nün futbolcu ve teknik heyeti için özel olarak üretilen kıyafetlerinin tesislerden çalındığı ve bu ürünlerin daha sonra satıldığı iddia edilen 6 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı. Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 3 tutuksuz sanık ve taraf avukatları hazır bulundu.
Sanıkların Beraat TalepleriDuruşmada son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddederek mahkemeden beraatlerini talep etti. Galatasaray Mağazacılık A.Ş. avukatları ise sanıkların üzerine atılı olan suçlar için cezalandırılmalarını istedi. Bunun üzerine sanık avukatları, müvekkillerinin aleyhindeki iddiaları kabul etmediklerini belirterek beraat talep ettiler.
Mahkeme KararıAlınan savunmalar ve beyanların ardından mahkeme, tüm sanıkların üzerlerine atılı suçlamalarla ilgili olarak 'delil yetersizliği' gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.
İddianame DetaylarıBakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş. tarafından kulüp oyuncuları ile teknik heyeti için üretilen orijinal yeni sezon forma, antrenman yeleği, şort ve çorap gibi ürünlerin, şirketin rızası olmaksızın üçüncü şahıslar tarafından internet ortamında satışı üzerine savcılığa şikayette bulunulduğu belirtilmektedir. İddianamede, bu ürünlerin profesyonel standartlarda olduğu, futbolcuların antrenman ve müsabakalardaki performanslarını artırma amacı taşıdığı ve ayrıca terlemeyi önleyici özelliklere sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu ürünlerin normal piyasalarda satılmadığı vurgulandı.
İddianamede, 13 Ocak 2022 tarihinde yapılan bir sayımda, tesislerde bulunması gereken 2,443 parça ürünün çalındığı ve bu ürünlerin ikinci el eşyaların satışının yapıldığı internet sitelerinde satıldığına da dikkat çekildi. Araştırmalar sonucunda sanık Yılmaz Yanık'ın berber olduğu, bazı Galatasaraylı futbolcularla tıraş yapmak için iletişim kurduğu belirtildi. Diğer sanıkların ise;
- Sedat Peker - Kulüpte masörlük yapıyordu,
- Ahmet Kör - Futbol takımında şoförlük görevindeydi,
- Turgut Uygun - Çamaşırhanede çalışıyordu,
- Gürsel Polat - Akademi sorumlusuydu.
Sanıkların, futbolcuların ve teknik heyetin kullanımına sunulmuş olan ürünleri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirdikleri ve bu ürünlerin piyasada satılmasıyla haksız kazanç sağladıkları ifade edildi. İddianamede, 6 sanığın "iştirak halinde zincirleme şekilde bina ve eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Bu dava süreci, spor kulüplerinin güvenliği ve koruma mekanizmaları açısından önemli bir örnek teşkil etmektedir.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)