Avcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Emeği Pazarı Halide Edip Adıvar Parkı’nda açıldı. 1-9 Mart tarihleri arasında açık olan pazarda, kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu.
EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SATIŞTA
Avcılar Belediyesi, ilçe genelinde kadınların emeğini destekleyen projelere öncelik vermeyi sürdürüyor. Kadınların iş gücüne katılımlarını destekleyerek projeleri hayata geçiren Avcılar Belediyesi, Halide Edip Adıvar Parkı’nda kurulan Kadın Emeği Pazarı’nın açılışına ev sahipliği yaptı.
Avcılarlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip satabilecekleri, böylece hem ev ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilecekleri pazar 9 Mart Pazar gününe kadar açık olacak.
Her gün saat 12.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyarete açık olan pazarda ahşap ürünleri, mefruşat, amigurumi, takı ve tekstil ürünleri başta olmak üzere çeşitli kategorilerde hediyelik ürünler satışa sunuldu.
“AVCILAR’IN GÜÇLÜ KADINLARINA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM”
Eşi Asiye Çaykara ile açılış törenine katılan Avcular Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, yaptığı konuşmada; “Bugün burada bulunan kadınlar emeğiyle üretiyorlar, hayata katılmaya çalışıyorlar, belki evini geçindirmeye, belki çocuğunu büyütmeye, belki de evlendirmeye çalışıyorlar. Hepsinin bir hayat öyküsü var. Ben birçoğuna şahidim ve kefilim. İyi ki onlar var diyorum, çünkü onlar var olduğu sürece Avcılar daha da güzelleşecek, buna eminim. Ülkemizde yaşanan olayları biliyoruz, hepimizi derinden sarsan olaylarla karşılaşıyoruz. Bin yıldır bu topraklarda var olan bir kültürün temsilcileri olarak, toplumsal bir arada yaşamanın geleneği olarak bizim bu noktada duruşumuz nettir! Kadınların daha özgür bir ortamda yaşaması, kadınların dilediği gibi sokaklarda güvenle huzurla gezebilmesi, dilediği gibi özgürce sosyalleşebilmesi, istediği gibi giyinebilmesi bizim açımızdan hiçbir önemi yok. Dilediği gibi gülebilmesi dilediği gibi kahkaha atabilmesi bizim en önemli dileklerimizden ve toplumsal görevlerimizdendir. Avcılar’a parantez açacak olursak ben yaklaşık bir yıldır bu kentte belediye başkanlığı yapıyorum. En çok kime hizmet etmekten mutlusunuz diye sorarsınız, Avcılar’ın güçlü kadınlarına hizmet etmekten onur duyuyorum. Gördüğüm manzara; Avcılarlı kadınlar Avcılar’da ideolojiyi elinin tersiyle itiyor, Avcılarlı kadınlar Avcılar’da partizanlığı elinin tersiyle itiyor, Avcılarlı kadınlar ülkemizin kuruluş ilkelerine sıkı sıkı sahip çıkıyor, Cumhuriyet’e Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkıyorlar ve evlatlarını da öyle yetiştiriyorlar. O yüzden ülkenin muhtelif yerlerine de gitseniz Avcılar dediğinizde bir Cumhuriyet kenti olarak akla geliyor, Avcılar dediğinizde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve inkılaplarına sahip 450 bini aşkın muhteşem komşulukları temsil ediyor. Ben emeğini bugün buraya yansıtan herkese yürekten teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı