Ordu’da Engelli Eşine Ahşaptan Asansör Yapan Marangoz
Ordu'da Engelli Eşine Destek Olmak İçin Ahşaptan Asansör Yapan Marangoz
DHA'nın belirttiğine göre, Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan Meryem Okur, 45 yıl önce şeker hastalığı ile mücadele etmeye başladı. Hastalığı ilerledikçe, Meryem Okur 5 yıl önce yatağa bağımlı hale geldi. Sağ gözünü tamamen kaybeden, sol gözünde ise yüzde 95 görme kaybı yaşayan Meryem Okur’un, dizlerinde de protez bulunuyor. Aynı zamanda ayaklarında iyileşmeyen yaralar oluşan Meryem Okur’a, eşi Durdu Okur destek olmaktadır. 47 yıl önce sevgiyle evlenen ve 1 çocuk sahibi olan çift, yarım asrı devirmek üzere oldukları evliliklerinde karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek diğer çiftlere örnek teşkil ediyor.
Ahşaptan Asansör Projesi
Marangoz olan Durdu Okur, eşinin dışarı çıkabilmesi için atölyesinde kendi imkanlarıyla ahşaptan bir asansör inşa etti. Asansöre eklediği motor sayesinde Meryem Okur'u dışarıya çıkararak rahatça gezdirebilen Durdu Okur, boş zamanlarında eşine moral vermek amacıyla yine kendisinin yaptığı saz ve kemençeyi çalmaktadır.
"Allah’tan Başka Kimsemiz Yok"
Eşinin hareket kısıtlılığını evinin dışına çıkabilmesini sağlamak için ahşaptan bir asansör yapma kararı aldığını ifade eden Durdu Okur, “Bir hanım, bir de ben. Allah’tan başka kimsemiz yok. Varım yoğum da bir oğlum var. Eşimi sürekli evde kapalı bir yerde tutmak istemedim. Onun da yaşamaya hakkı var; gezmeye, dolaşmaya ve temiz hava almaya ihtiyacı var. Yürüyemediğinden dolayı böyle bir şeye teşebbüs etmeye karar verdim. Ahşaptan asansör yapmayı düşündüm. Mesleğim marangozluk olduğundan, ‘Bu asansörü ahşaptan yapabilirim’ dedim. Akasya ağacından yapmaya karar verdim ve kafamda tasarladığım gibi yaptım. Hedefime ulaştım.”
"Asansör Olmasa Evden Dışarı Çıkma İmkanı Yok"
Durdu Okur, eşi Meryem Okur’u evinin dışına çıkarmada yaptığı asansörün önemini vurgulayarak, “Bu asansör sayesinde eşimi evden dışarı çıkarabiliyorum. Temiz hava alması için dışarıya çıkarıyorum, eşe dosta götürüyorum. Eğer bu asansör olmasaydı, eşimi evden dışarı çıkarma imkanım yoktu. En az dört kişi gerekirdi, çünkü yalnızım ve her zaman dört kişi bulmak mümkün değil. Bu durumu düşünerek böyle bir asansör yapmaya karar verdim. Evimde asansörün geçeceği bir kapı bile yoktu. Bunun için duvarı kırdım ve bir kapı açtım. Açtığım kapının önüne bu asansörü kurup inşa ettim.”
Meryem Okur ise, "Çok sevindim, eşimi kucakladım ve ‘Allah razı olsun senden’ dedim. Eskiden hiç inemiyordum.” ifadelerini kullanarak eşine duyduğu minneti dile getirdi.
Ailenin komşuları olan Sevim Yavuz ve Bahattin Yavuz ise, Durdu Okur’un eşi için yaptığı fedakarlıkları takdir ettiklerini belirtti.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: Ensonhaber