Türkiye’nin Savunma Sanayisinde Bayraktar AKINCI TİHA’nın Başarıları

Türkiye'nin Savunma Sanayisindeki İnovasyonlar



Ensonhaber.com'un haberine göre; Türkiye, son yıllarda savunma sanayisinde kaydettiği önemli ilerlemelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle insansız hava araçları (İHA) alanında elde edilen başarılar, ülkemizi uluslararası arenada önemli bir aktör haline getirmiştir. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen İHA'lar, yalnızca Türkiye'nin güvenlik güçlerine değil, dünya genelindeki birçok ülkeye de hizmet vermektedir.

TEST İÇİN HAVALANDI

Milli TİHA, 15 Kasım 2024 Cuma günü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden ELÇİN 82, LAÇİN 82 ve MAM-T mühimmatları ile atış testi icra etmek üzere havalandı.



TAM İSABETLE VURDU

Bayraktar AKINCI, ateşlediği yerli ve milli mühimmat MAM-T ile yüksek kabiliyetli güdüm kitlerine sahip ELÇİN 82 ve LAÇİN 82 mühimmatlarını belirlenen hedefleri tam isabetle vurmayı başardı.

ENTEGRASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bayraktar AKINCI TİHA’ya milli olarak üretilen mühimmatların entegrasyon süreci başarıyla devam ediyor. Etkin taarruz gücünü, farklı hedeflere karşı kullanılabilen geniş yelpazedeki milli mühimmatlardan alan Bayraktar AKINCI, etkinliğini ve caydırıcılığını gün geçtikçe artırmakta.

Bugüne kadar gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar AKINCI, milli mühimmatlarla hedeflerini tam isabetle vurmayı başarmıştır.



80 BİN SAATTİR GÖKLERDE

Stratejik görevlerdeki başarısıyla öne çıkan Bayraktar AKINCI TİHA, 80 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmıştır. Milli TİHA, 22 Şubat 2024’te icra edilen testte, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen sınıfında dünyanın en ileri elektro-optik sistemi olan ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak ilk kez deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etmiştir.

Kaynak: Ensonhaber